Veilig aan de slag

*update 25/06/2021*

Stap voor stap maken de versoepelingen van de coronamaatregelen meer activiteiten mogelijk.  Samen, organisatoren én deelnemers, nemen we verantwoordelijkheid om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen en het risico op besmettingen tot een minimum te herleiden.   

Bij Femma Wereldvrouwen volgen we de informatie uit de Coronagids voor Sociaal Cultureel Werk heel nauwgezet op en we vertalen die in protocollen op maat van onze lokale netwerken.   

De informatie hieronder geldt vanaf 25 juni 2021.  We passen deze aan zodra de maatregelen wijzigen. 

Vanaf 25 juni mogen ‘georganiseerde activiteiten’ met max. 100 deelnemers (exclusief begeleiders) zowel binnen als buiten doorgaan. Het sociaal-cultureel werk, en dus ook alles wat jouw groep onder de vlag van Femma Wereldvrouwen doet, valt onder die georganiseerde activiteiten.   

Natuurlijk zijn er nog een aantal regels om rekening mee te houden: 

  • De basisregels gelden altijd:  1,5m afstand houden, een goeie handhygiëne en verplicht mondmasker. 
  • Met dit protocol bij de hand kun je een coronaveilige activiteit voor de vrijwilligers en/of leden van jouw groep organiseren. 

Wie ondertussen al eens samenkwam, weet hoeveel deugd het doet om elkaar weer ‘in het echt’ te zien. Bijpraten, ervaringen uitwisselen, …  We hebben er heel lang moeten op wachten, maar nu kan het weer!  

Wat met overnachtingen?
(Deze activiteiten werden tot nu toe nooit opgenomen in de corona-protocollen.)

Pas vanaf 25 juni mag je terug meerdaagse activiteiten met overnachting(en) organiseren.

Ook hier moet je altijd de regels van het basisprotocol cultuur volgen. Maar volgende richtlijn kan eten, drinken en slapen samen toch wat handiger en veiliger maken:
Verdeel de grote groep onder in kleinere subgroepen van 4 personen (of het op dat  moment geldende maximumaantal mensen dat samen aan 1 tafel mogen zitten in de horeca binnen) en doe dit op momenten dat social distancing niet gegarandeerd  kan worden (eten, drinken en slapen).


Inspiratie en tips om weer aan de slag te gaan

Met deze nieuwe versoepeling krijgen we stilaan weer het echte groepsgevoel. Heb je nog niet veel inspiratie, dan helpen wij je graag op weg. In dit overzicht vind je alvast een aantal verschillende, (bijna) kant-en-klare activiteiten en we verwijzen je ook door naar nog meer nuttige informatie. 

Laat je inspireren en laat je creativiteit de vrije loop, want er kan weer heel wat.  

Alleen culinaire activiteiten raden we aan nog niet te organiseren. Eten en drinken serveren brengt toch extra risico’s mee. Laat je voeden door ontmoeting. Wat wel kan, is drank en/of een versnapering zelf laten meebrengen door de deelnemers, of werken met voorverpakte waren. Wil jouw groep toch eten en/of drinken serveren, dan vallen jullie onder de richtlijnen van de horeca en moeten jullie rekening houden met het horecaprotocol

Vergeet de activiteiten van jouw groep niet te registreren via de Webwijzer.  Zo zijn jij én de leden verzekerd en kunnen je met een gerust hart genieten van het samen komen.  

Vanaf 25 juni kunnen we weer binnen dingen organiseren, maar de maatregelen zijn nog niet van de baan! Wij gaven het printbaar veiligheidsmateriaal (allerlei affiches) een toffe update, en zorgden voor een uitgebreide keuze. Ga er mee aan de slag!

Hebben jullie nood aan extra handgel, reinigingsspray of extra lint? Vraag ernaar bij je groepscoach of via emma@femma.be.

Protocollen 25 juni 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *