Coronamaatregelen vanaf 01/12/2021

We zijn het er allemaal over eens: er zijn stevige maatregelen nodig om het aantal besmettingen drastisch terug te dringen. We moeten onszelf en anderen beschermen tegen het virus en de zorg blijven garanderen voor alle mensen die die nodig hebben. De beste manier blijft om dichte contacten te beperken én de contacten die we wel hebben, zo veilig mogelijk te laten verlopen (handhygiëne, ventilatie, mondmaskers en afstand). En dat is een verantwoordelijkheid van ons allemaal.

Dat heeft ook gevolgen voor de bijeenkomsten onder de vlag van Femma Wereldvrouwen. Niet alles is nog mogelijk. En dat is niet altijd fijn, want soms deden jullie al heel wat voorbereidingen en inkopen en nu staan die activiteiten op losse schroeven.

De regels vanuit de overheid voor de cultuursector zijn niet consequent en duidelijk. Dat zorgt voor begrijpelijke frustraties bij jou, maar ook bij ons, groepscoaches. Want wij staan je liefst bij met duidelijke raad en daad!

Hierbij ons advies voor de komende weken:

 • Femma Wereldvrouwen adviseert om alle binnenactiviteiten tot 19/12 te annuleren! Dat gaat over zowel vergaderingen met vrijwilligers, feestjes en workshops. Volgens de regelgeving mogen binnen-activiteiten van verenigingen in zalen niet doorgaan. Er zijn uitzonderingen voor bijeenkomsten in privéwoningen en toeristische logies (max. 15 personen), maar gebruik daarbij het gezond verstand. De basisregels over mondmaskers, handhygiëne, afstand en ventilatie blijven altijd belangrijk. Zelftesten zijn aangeraden!
 • Sportieve activiteiten kunnen wel! Doe dit veilig en hou je aan de basisafspraken. Lichaamsbeweging is gezond én maakt ons weerbaarder. Dus geniet ervan!
 • Ook alle buitenactiviteiten kunnen nog! Ook hier blijven mondmaskers en afstand nodig. Tot 100 personen is een Covid Safe Ticket niet verplicht, maar het mag wel als jullie deelnemers daarover geïnformeerd zijn. Vanaf 101 personen is het CST verplicht.

Wil je de officiële regelgeving nalezen? Dat kan hier in het basisprotocol cultuur.
Hou er rekening mee dat sommige provincies en/of gemeentebesturen ook zelf extra maatregelen
kunnen nemen. De gemeentelijke cultuurdienst kan jou daarover informeren.

Jullie kunnen elkaar buiten of online blijven ontmoeten. Denk jullie geplande activiteiten om waar mogelijk:

 • Wandelen blijft altijd fijn!
 • Waarom geen wandelvergadering?
 • Online vergaderen kan altijd en overal, via Facebook of Praatbox bijvoorbeeld.
 • Of is er ergens een overdekte buitenruimte waar jullie workshops crea en bloemschikken kunnen doorgaan? Warme jas, warm drankje, … Dat kan best gezellig worden!

Activiteiten die voldoen aan de regels kunnen blijven doorgaan. Vergeet ze niet te registreren in de webwijzer! De ledenverzekering blijft gelden.
Annuleren jullie activiteiten? Vergeet niet de lesgever zo snel mogelijk te verwittigen en de activiteit te annuleren in de webwijzer of via activiteiten@femma.be

Download hier de extra checklist 01/12/2021

2 Replies to “Coronamaatregelen vanaf 01/12/2021”

 1. kan dit in print versie AUB
  mijn breicafeetje bestaat uit meerderheid die geen pc beschikken, zo kan ik zelf nodige afdruk maken. dank u en groetjes

  1. Hoi Margriet,
   er werd een aparte checklist gestuurd naar de vrijwilligers. Niet ontvangen?
   Sorry voor het late antwoord.
   Groetjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *