WAAROM?

‘Laat je inspireren door ‘Femma maakt het’, de online inspiratiebron voor alle Femma vrijwilligers’

WAAROM FEMMA MAAKT HET?

Als alle Femma groepen iets gemeen hebben, dan is het wel dat ze elk jaar weer met passie en vuur aan het plannen gaan. De vrijwilligers in jouw groep willen kwaliteit bieden en ze willen leden en deelnemers verwennen met gevarieerde en vernieuwende activiteiten. Zo stellen ze elk jaar een programma samen waar veel enthousiaste deelnemers op af komen.

Zo’n aanbod uitstippelen is een hele klus. Het lukt alleen als je veel inspiratie hebt, je creativiteit geprikkeld wordt en je kunt putten uit veel keuzemogelijkheden. We willen jou en de vrijwilligers van jouw groep hierbij ten volle helpen en bieden je voortaan een gebruiksvriendelijke online inspiratiebron aan.  Een tool waar voor ieder wat wils in zit, zowel jij als Femma-lid, Femma-lezeres of Femma-vrijwilliger vindt er een grote diversiteit aan mogelijke activiteiten én een schat aan superideeën van medevrijwilligers uit andere groepen. We leren van elkaar en inspireren elkaar! Zo blijven talenten niet verborgen maar zijn ze een verfrissende bron van vernieuwing en inspiratie.

Femma maakt het. Zo doopten we ons online inspiratieplatform. Een plek waar jij en alle vrijwilligers  van je groep inspiratie kunnen opdoen. Je kan er op maat van je groep en je deelnemers inspiratie en activiteiten gaan shoppen.

Op Femma maakt het staan bij de lancering iets meer dan 50 activiteiten voor je klaar. Vanaf januari 2020 wordt onze gloednieuwe website regelmatig aangevuld met verse inspiratie.

Je vindt er:

– de omschrijving

– de praktische info

– de nodige handleidingen in pdf formaat

– de linken naar de webwijzer en de Femma boetiek

– de samenwerkende partners

– eventuele andere nuttige zaken

De activiteiten zijn opgedeeld in verschillende rubrieken:

– Culinair 

– Breien

– Haken

– DIY (Do it yourself activiteiten)

– Tijd en geluk 

– 100 jaar Femma 

– Naaien 

– Verhalen

Iedere rubriek bevat een variatie aan activiteiten en werkwijzen. Bij ieder artikel krijg je meer info over de inhoud en de aanpak van de activiteit.

OVERTUIGD? VOLG ONS ZEKER OOK VIA FACEBOOK & INSTAGRAM #FEMMAMAAKTHET
De Femma Facebookpagina en Instagram account passen we ook aan naar Femma maakt het. Hier delen we nieuwe suggesties die op Femma maakt het staan. Om je wegwijs te maken in Femma maakt het bieden we je ook een handleiding aan.

Heb je zelf iets leuks gemaakt? Deel het via jouw kanalen met de hashtag #femmamaakthet want zo kunnen we elkaar blijven inspireren.

PRAKTISCH
Heb je vragen? Heb je hulp nodig? Kan je iets niet vinden? Heb je ideeën? De Femma groepsbegeleiders en collega’s ondersteunen en begeleiden je op maat. Aarzel niet ons te contacteren via onze contactpagina.

SPECIAAL VOOR FEMMA-VRIJWILLIGERS

Ben je een Femmavrijwilliger en plan je een activiteit (met of zonder lesgever, externe of Femma lesgever)? Registreer de activiteit via de webwijzer! Waarom?

1) Op die manier verschijnt je activiteit in de zoekwijzer ‘Activiteiten’ op de website én wordt de activiteit automatisch weergegeven op de Femma website van jouw groep.

2) Als er tijdens de activiteit iets gebeurt, moeten we dit aan de verzekering kunnen aantonen. Is de activiteit via de webwijzer geregistreerd, kunnen we dit gemakkelijk opsporen en doorgeven aan de verzekering.

3) Een activiteit met het label ‘met Femma lesgever’ is ontwikkeld samen met Femma. Voor deze activiteit wordt door de groep aan Femma betaald. Femma neemt een deel van de vergoeding van de lesgever op zich en betaalt de reiskosten van de lesgever.