Lentespecial 2021

Daar is de lente, daar is de zon … . Er zijn er wellicht onder jullie die dit vrolijk liedje van Jan De Wilde nog wel kennen. Als het éénmaal in je hoofd zit krijg je het moeilijk nog kwijt, maar je wordt er wel vrolijk van.

Daarom speciaal voor jullie een lentespecial boordevol ideeën om een vrolijk lentegevoel naar boven te halen.

Met de activiteit “Maak een Femma lente wensboom” slaag je er zeker in om jullie buurt, dorp of stad op te vrolijken. Maak zelf een lenteboom of ga op zoek naar een echte, bloeiende boom in een tuin of park. Hang hem vol met zelfgemaakt versieringen in de mooiste lentekleuren en verander de lenteboom in een echte Femma wensboom. Blader in deze special en je zal verrast worden door de talrijke voorbeelden waar je zelf mee aan de slag kan gaan. Nodig zeker jullie leden uit om vrolijke lenteversieringen te maken en een wens in de boom te komen hangen. Wedden dat ze graag mee willen doen! Zo wordt het jullie eigen Femma lente wensboom en wordt de boom een symbool van verbinding, hoop en nieuw leven.

Je kan de lente ook een beetje helpen door zelf kruiden te planten of bloemen te zaaien. Een perkje of pot met lentefris groen en kleurrijke bloemen, daar word je steevast vrolijk van. Hoe je aan de slag kan gaan met zaadpapier en zaadbollen ontdek je in deze special. Een tip! Je kan de lente ook delen met elkaar door er kleine cadeautjes van te maken en als attentie weg te schenken, samen met een lentegedicht op een vrolijk kaartje. Wil je vreugde vermenigvuldigen dan moet je haar delen!

En nu geen stoofpotjes meer maar lekkere, frisse gerechten die ruiken naar de lente. Ontdek de receptjes voor een heuse lentebrunch en probeer zeker eens een recept uit met een kruid of specerij. Daag je leden uit om één of meerdere gerechten te maken en geef een Femma (Michelin) ster aan het lekkerste gerecht.

Voel je ook de lentekriebels om te bewegen en meer buiten te zijn. De wandeling Wandelen in straten om het hoekje” haalt je uit jouw kot. Een ideale wandeling om samen met vriendinnen, in een bubbel of als het mag met meer te doen. En wil je de lente proeven, voelen, ruiken, zien en horen, trek dan je wandelschoenen aan en laat je leiden door de zintuigenwandeling ‘gebruik ze alle 5. Of laat je inspireren door de fotozoektocht van Femma Asper, plezier gegarandeerd voor jong en oud.

De lente spoort ons ook aan om alles mooier op te smukken. Huis en tuin krijgen een grondige schoonmaakbeurt. Maar het zit het met ons? Hoe kunnen we onszelf ook opsmukken en ons een beter gevoel geven over onszelf. Trakteer daarom jezelf op de gratis webinar “Geef jezelf een lente goed gevoel. Ook leden zijn welkom!

Je leest het, een special boordevol vrolijke lente, voor ieder wat wils.
Voel je het kriebelen ga er dan zeker mee aan de slag, coronaproof natuurlijk!  En laat het ons weten op FB “Femma maakt het”.

Download hier onze lentespecial

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Please reload

Please Wait