Wandeling tussen verdriet en veerkracht, van duisternis naar licht.

Het zijn donkere tijden. In de privé sfeer maar ook in de Femma wereldvrouwen groep. We zien elkaar minder, we zijn voorzichtig voor elkaar. Deze uitwaaitocht geeft de kans om samen op wandel te gaan en stil te staan bij wat ons overkomt. Samen delen we ervaringen van gemis, verdriet, afstand en verlies. Maar samen zoeken we ook naar lichtjes van hoop, naar veerkracht en troost en steun bij elkaar.

We bieden jullie een volledig uitgewerkte uitwaaitocht aan: een handleiding en een boekje voor de deelnemers.

Voor de teksten en de uitwerking lieten we ons inspireren door de uitwaaitocht  “tussen verdriet en veerkracht” van de Femma Wereldvrouwen groep zingeving van Vlaams-Brabant en Brussel. Hartelijk dank!

Hoe pak je het aan?
  • Stippel een wandeling uit van ongeveer 3 km. Kies best voor een wandeling in de stad of dorp. In de natuur kan ook maar dan enkel overdag. Kies voor verkeersluwe straten of straten met voldoende plaats voor de voetgangers. Als de wandeling s’ avonds doorgaat zorg er dan zeker voor dat iedere deelnemer goed zichtbaar is! Vermeld dit best op de uitnodiging. Kies dan best ook voor straten met verlichting. Spreek onder elkaar af wie waar voor zorgt. Indien het mogelijk is kan je de haltes voorzien aan de huizen van enkele leden. Aan de leden kan gevraagd worden om extra licht of kaarsen te voorzien. Zo maak je letterlijk een contrast tussen licht en donker.
  • Bereid de wandeling met enkele vrijwilligers voor. Zo kan je de taken wat verdelen onder elkaar. De organisatoren zijn ook de begeleiders van de wandeling.
  • De wandeling bestaat uit 3 haltes en een startmoment en afsluiting. Elke halte bestaat uit een getuigenis, teksten en een interactiemoment. Bij elke halte worden er suggesties gedaan voor het interactiemoment, het “even stilstaan moment”. We bieden meerdere suggesties aan. Voor sommige methodieken is er ook materiaal nodig. Alles vind je terug in de bijlage “handleiding”.
  • Er is de mogelijkheid om voor elke deelnemer een boekje te voorzien. Dit kan handig zijn als de wandeling overdag doorgaat. Lezers kunnen eventueel op voorhand aangeduid worden. Als de wandeling ’s avonds doorgaat is het beter dat enkel de lezers of de begeleiders de teksten hebben. Zorg dan zeker voor zaklampen om de teksten te kunnen lezen.

Handleiding

Boekje voor de deelnemers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Please reload

Please Wait