Hoe de draad terug opnemen: we staan even stil bij de start van een bestuursvergadering

Stilletjes aan komt het Femma leven weer terug op gang. Met velen hebben we er lang naar uitgekeken. De eerste bestuursvergadering is weer een feit en dit na een lange periode van elkaar niet zien, het moeten missen van activiteiten met vrijwilligers en leden, het halt houden in het organiseren. We mogen met de nodige veiligheidsmaatregelingen weer vergaderen en afspraken maken. Toch is het goed om niet dadelijk over te gaan tot de orde van de dag maar ruimte en tijd te geven om van elkaar te horen hoe iedereen deze coronatijd beleefd heeft en hoe het met iedereen gaat. Daarom deze gespreksmethodiek.

Benodigdheden ter voorbereiding

  • Een bol garen
  • Kaartjes met spreuken die verwijzen naar de coronatijd (zie bijlage). Deze kaartjes worden verspreid op de tafel gelegd. Er kan voor gekozen worden om elke spreuk éénmaal te voorzien of om meerdere kaartjes te maken van een aantal spreuken.
  • Blad met de gekozen tekst. Er zijn twee teksten om uit te kiezen. De draad weer opnemen en Maar de lente wist het niet (tekstmateriaal).

Inleiding en werkwijze

We heten iedereen heel hartelijk welkom op de eerste bestuursvergadering na de lockdown. Maar eerst willen we graag tijd en ruimte nemen om van elkaar te horen hoe iedereen deze coronatijd beleefd heeft en hoe het met iedereen gaat.

Om het gesprek wat op gang te brengen maken we gebruik van spreuken. Ieder kiest een spreuk uit die haar het meest aanspreekt. De spreuken kunnen verwijzen naar emoties, wijsheden, leerlessen of handelingen uit de voorbije coronatijd.

De eerste die aan de beurt is neemt de bol garen. Zij leest haar gekozen spreuk voor en vertelt waarom ze die spreuk gekozen heeft en hoe die spreuk verwijst naar hoe zij de voorbije periode beleefd heeft. Na haar verhaal neemt ze de draad vast en gooit of geeft de bol aan een andere vrijwilliger. Deze vertelt op haar beurt haar verhaal, houdt de draad vast en geeft de bol weer door. Zo ontstaat er een web van draden. Deze web van draden verwijst naar de verbondenheid binnen Femma.

Voor we luisteren naar elk verhaal lezen we eerst een tekst voor.

Werkmateriaal

#wijblijvenverbonden

Tekst: De draad weer oppikken

Inleiding, werkwijze en tekst ‘Maar de lente wist het niet’

Spreuken in coronatijd

One Reply to “Hoe de draad terug opnemen: we staan even stil bij de start van een bestuursvergadering”

  1. Dit lijkt mij creatief én bruikbaar materiaal om onze Femma- teambijeenkomst van 27 juni mee aan te vatten. Hartelijk dank hiervoor !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *