Handig opbergtasje snel gemaakt

Kleine opbergtasjes heb je nooit genoeg. Zoek je eenhandige manier om je toiletartikelen mee te nemen? Heb je graag al je make-up spullen samen in één tasje? Of wil je de kleine rommel in je handtas samenhouden? Dan kun je dit zelfgemaakte tasje zeker goed gebruiken.

Wat heb je nodig?

 • Nepleer, leer of tafelzeil
 • Rits
 • Naaigaren
 • Schaar
 • Naaimachine

Hoe ga je tewerk?

 1. Knip een rechthoek uit van 24 x 29 cm. Teken en knip daarna de uitsparingen uit, zoals aangegeven op de foto. (zie handleiding)
 2. Knip de rits op maat en speld deze met de goede kant op de goede kant van de stof. Stik vast met behulp van een ritsvoetje. Tip: om geen gaatjes te maken in het leer of tafelzeil, maak je gebruik van knijpertjes in plaats van speldjes.
 3. Herhaal stap 2 met de andere kant van het tasje.
 4. Speld een uiteinde van de rits, met de goede kanten op elkaar, op de rechthoek er recht tegenover. Stik op 1 cm en werk de naad met een zigzagsteek af. Leer en tafelzeil rafelen niet, maar je krijgt er een mooier afgewerkte resultaat door. Herhaal voor de andere kant. Open daarna de rits.
 5. Speld de overgebleven openingen nu tegen elkaar en stik vast op 1 cm. Werk de naad af met een zigzagsteek. Herhaal deze stap voor alle hoeken (in totaal 4 keer).
 6. Keer om en vul het tasje met je leukste spulletjes.

Download hier de handleiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *