Zelfzorg is meer dan een bruisbal in bad *NIEUW

Workshop 1 X 2 uren of 2 X 2 uren (af te spreken met de lesgeefster)

Voor jezelf zorgen lijkt eenvoudig, maar het is best moeilijk. Vaak rennen we zo hard in de ratrace, of zijn we zo gericht op het zorgen voor anderen, dat we totaal uit het oog verliezen wat we zelf graag doen, wensen of nodig hebben.

Vrouwen zijn vaak gericht op het zorgen voor anderen (kinderen, ouders, familie en vrienden die hulp nodig hebben, vrijwilligerswerk, mantelzorg). De prachtige kwaliteit die het afstemmen op anderen is vraagt een bepaalde gevoeligheid die we misschien vanzelf hebben, of met vallen en opstaan hebben ontwikkeld. Alleen heeft die kwaliteit geen aan- en uitknopje en realiseren we ons misschien dat we zo gericht zijn op anderen, dat we de voeling met onszelf bij momenten of al lang volledig kwijt zijn.

Als we in de krantenwinkel een vrouwentijdschrift nemen, zouden we kunnen denken dat zelfzorg net meer dan ooit een thema is. Mooie verzorgingsproductjes, bruisballen voor in bad, fotogenieke kopjes koffie. Maar is dat de manier om goed voor ons zelf te zorgen? Hier gaat het vooral over zelfverwennerij.

Hoewel er niets mis is met lekkere badjes, massages en dagjes in de sauna, zijn het slechts pleisters op de zere wonde. We moeten op een veel fundamenteler niveau beter voor onszelf zorgen en dat houdt in dat we ook maatschappelijke vragen zullen moeten stellen.

Wat mag je van deze workshop verwachten?

In deze interactieve workshop krijg je meer duidelijkheid over wat zelfzorg wel en niet is. Je leert als deelnemer hoe jezelf stappen kunt zetten in eigen zelfzorg. En we geven ook een maatschappelijke duiding: zelfzorg opleggen mag geen manier zijn om de oplossing voor maatschappelijke problemen bij het individu te leggen.

Tip!

Kaartenset Eigen Tijd - 10 postkaarten/set

In de Femma boetiek kan je de kaartenset ‘Eigen Tijd’ kopen. Er zitten vijf kaarten in waarmee je tijd kan geven, en vijf kaarten waarmee je tijd kan vragen op een fijne manier. Het kan een mooi cadeau zijn voor de deelnemers met de opdracht om de kaarten (of 2 kaarten van elke soort één) te gebruiken om eigen tijd te vragen en tijd te geven en zo goed voor zichzelf en elkaar te zorgen. Je kan ook een exemplaar kopen om zo reclame te maken voor deze kaartenset.

Hier kan je de kaartenset kopen.

Praktische info

Wil je deze workshop graag volgen in jouw buurt?

Je vindt de geplande activiteiten in je buurt via onze activiteitenzoeker.

Ben je vrijwilliger en wil je deze activiteit organiseren voor je groep?

Je vindt alle informatie via de Webwijzer.Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Please reload

Please Wait