Werken aan veerkracht *nieuw

Workshop van 1 x 2 uur.

Veerkracht is het vermogen om je aan te passen aan stress en tegenslag en daar misschien zelfs sterker uit te komen. Het gaat niet enkel over ‘terugveren’ naar de oorspronkelijke positie, maar ook om ‘doorgroeivermogen’. Het gaat over vlot om kunnen gaan met de veranderingen die onlosmakelijk met het leven verbonden zijn.

Of het nu gaat om het verlies van je job, het verbreken van een relatie, het overlijden van een dierbare, lijden aan een ziekte, een faillissement meemaken, een ongeval hebben, een echtscheiding of de steeds wijder uitdijende gevolgen van Corona… het leven gebeurt nu eenmaal. Iedereen wordt wel eens onderuit gehaald.

Maar de cruciale vraag is: hoe sta je weer recht?

De veerkracht verschilt van persoon tot persoon. Het gaat over een samenspel van aanleg en omgevingsfactoren. Sommige mensen zijn van nature veerkrachtiger dan anderen. Toch kan je door oefenen onder andere in positief denken, maar ook door een aantal heel concrete acties je veerkracht vergroten. In deze workshop krijg je daarnaast ook meer inzicht in het denkproces zodat je veerkrachtiger kan zijn als het leven je onderuit haalt.

Praktische info

Wil je deze workshop graag volgen in jouw buurt?

Je vindt de geplande activiteiten in je buurt via onze activiteitenzoeker.

Ben je vrijwilliger en wil je deze activiteit organiseren voor je groep?

Je vindt alle informatie via de Webwijzer.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Please reload

Please Wait