Secret Santa

De eindejaarsperiode, een tijd van gezelligheid en warmte. Een periode die we normaal doorbrengen met de mensen die we graag zien. We smeden dan volop plannen om te feesten en maken leuke cadeautjes tijdens de vele Femma-workshops. Maar dit jaar zal het anders zijn. Weg plannen, weg goede vooruitzichten… of toch niet?

Is het echt zo dat we van deze kerst geen ‘warme kerst’ kunnen maken?Toch wel! Met wat creativiteit maken we het ook bijzonder in december.

Hoe werkt dat, zo’n Secret Santa?

Een Secret Santa organiseren is een originele manier om toch een beetje kerstmis te vieren met jouw groep. Het concept bestaat erin dat je anoniem een cadeautje bezorgt aan iemand anders. De verdeling van de cadeautjes kan je digitaal doen maar ook zonder computer kan je dit zeker organiseren.

Wie dat wilt, kan zelf thuis aan de slag gaan om een cadeautje te maken voor een ander lid. Het materiaal dat je nodig hebt voor jouw project mag niet worden aangekocht. Je kan met restjes wol en dergelijke verwerken. Het leuke eraan is dat het iets is wat je met liefde hebt gemaakt voor jouw medemens. Een mooi en hartverwarmend gebaar in deze toch wat moeilijkere periode.

Wat is er zo leuk aan het organiseren van een Secret Santa?

  • Het zijn cadeautjes recht uit het hart van de maker.
  • Je kan er een ‘persoonlijke’ boodschap of wens aan toevoegen. Dat maakt het nog specialer.
  • Het zijn unieke stukjes én vooral zelfgemaakt.
  • Je hebt achteraf iets om over te praten wanneer we weer kunnen bijeenkomen.

Handleiding (incl. inspiratie cadeautjes & links)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *