De Academie online

In het najaar 2021 stelden we De Academie voor, een nieuwe leerschool voor vrijwilligers en leden. Wij boden 4 nieuwe workshops aan, waarmee een vrijwilliger zelf aan de slag kan gaan als begeleider in eigen groep of in een naburige groep. Omwille van de dreigende verhoging van het aantal coronabesmettingen hebben we geplande workshops moeten afgelasten. Maar we beloofden dat de Academies op een ander tijdstip in 2022 zouden doorgaan. Indien corona het toelaat, plannen we deze 4 workshops op 5 locaties in de maanden april en mei. Wij brengen jullie zeker tijdig op de hoogte!

Online

Omdat veel groepen stilaan plannen beginnen te maken voor de programmatie 2022 willen we 3 van de 4 workshops ook ONLINE aanbieden. Op deze manier krijgen vrijwilligers al de kans om kennis te maken met de workshop en zich ook voor te bereiden. Voor diegenen die de workshop niet online kunnen volgen, is er de Academie op locatie in april en mei.

Welke workshops bieden we online aan, wat heb je nodig en hoe inschrijven?

Deelname aan de online workshop is GRATIS. Na de inschrijving ontvang je van ons een link om deel te nemen aan de online opleiding!


Schrijf je hier in!

PYROGRAFIE
Donderdag 17 februari 2022.
Namiddag sessie van 14 tot 15 uur of avondsessie van 19.30 tot 20.30 uur

Pyrografie of houtbranden is een kunstvorm waarbij je hout of kurk met een hittebron bewerkt. Je brandt met een pyrografiepen een tekening of tekst in het hout.

Tijdens de online opleiding krijg je via filmpjes uitleg over het materiaal en de methodiek. Ook krijg je tips over hoe de workshop te begeleiden in een groep. Naderhand is er tijd om vragen te stellen.

DIY-pakket Pyrografie

Voor deze workshop is een pakket voorzien met al het nodige materiaal. Dit pakket kan je eventueel op voorhand bestellen zodat je het materiaal leert kennen, of eventueel na de online opleiding, en dit via de boetiek

De handleiding en beschrijving zitten in het pakket. Een meer uitgebreide handeling, met uitleg over hoe de workshop te begeleiden in een groep krijgen de deelnemers na de online opleiding via mail.


PRAATCAFE, ZELFZORG HOE DOE JE DAT?
Dinsdag 15 februari 2022. Avondsessie van 19.30 tot 20.30 uur

Voor jezelf zorgen lijkt eenvoudig, maar het is best moeilijk. Vaak zijn we zo gericht op het zorgen voor anderen dat we totaal uit het oog verliezen wat we zelf graag doen, wensen of nodig hebben. In dit praatcafé nemen we onze zelfzorg onder de loep en krijg je tips om beter voor jezelf te zorgen.

Tijdens de onlineopleiding overlopen we aan de hand van een powerpoint de handleiding met de verschillende werkvormen waarmee je zelf aan de slag kan gaan in eigen groep. We geven ook tips en tricks hoe je een gesprek kan leiden.

Deelnemers aan de online opleiding ontvangen na de opleiding de handleiding samen met het nodige materiaal zoals foto’s en bijlagen via mail.


CULINAIR, ZELF AAN DE SLAG MET KOOKWORKSHOPS
Dinsdag 22 februari. Avondsessie van 19.30 tot 20.30 uur

Kookworkshops worden in veel groepen door de leden goed gesmaakt! Reden genoeg om ook kooktalent uit eigen groep achter het fornuis te zetten om een kookworkshop te geven. En wij helpen alvast met enkele recepten en heel wat kookinspiratie.

Tijdens de onlineopleiding tonen we een filmpje waarin Zahar Boufker ons door enkele mediterrane gerechten leidt. Naderhand krijg je tips en tricks over hoe je een kookworkshop begeleidt.

De uitgebreide handleiding met tips over het begeleiden van een kookworkshop en de recepten plaatsen we na de opleiding op de Femma webwijzer voor vrijwilligers.


WAT MET DE WORKSHOP ‘HANDTAS HAKEN MET RAFFIA’!

Omwille van de technische moeilijkheid doen we geen opleiding online. Bij deze workshop voorzien we een pakket met daarin de werkwijze stap voor stap met foto’s uitgelegd.

DIY-pakket Tas in Raffia

Het pakket kan je kopen via de Femma boetiek Creatieve vrijwilligers die ervaring hebben met het begeleiden van workshops, kunnen hier zeker mee aan de slag.

Voor minder ervaren begeleiders voorzien we ook een handleiding. In de handleiding leren we hoe je de workshop als begeleider aanpakt. We overlopen de handleiding tijdens de Academies op locatie in april/mei. Vanaf dan kan je de handleiding ook terugvinden op de Femma webwijzer voor vrijwilligers.

TER HERINNERING!
Voor deze workshops zijn er ook vrijwillige lesgevers (aan deze lesgevers betaalt de groep zelf een vrijwilligersvergoeding en verplaatsingsonkosten). Je vindt de lijst van vrijwilligers terug op de webwijzer in de vrijwilligerslijst 2022!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Please reload

Please Wait