Van vergeten broodkorst tot heerlijk hapje.

Halt! Vanaf nu gooi jij dat brood van een dagje of 2 oud nooit meer weg.
In 1-2-3 maak je er een heerlijk hapje van: heerlijk met een dipsausje of bij slaatje.

Wat heb je nodig?

  • Olijfolie 
  • Zout  & peper
  • Teentje knoflook
  • Bieslook (de gewone of de Chinese citroen variant)
  • Currypoeder
  • Peterselie
  • Cayennepeper
  • Chillipoeder
  • Brood

Hoe ga je te werk?

Stap 1:  Neem een aantal sneden brood en snij er de korsten af.  Dit mogen redelijk grote stukken zijn.

Stap 2:  Hak de bieslook fijn.

Stap 3:  Zet de pan op het vuur en verwarm deze tot ze goed heet is. Voeg de olijfolie en de geperste knoflook aan toe.

Stap 4:  Bak de broodkorsten op een matig vuur. Draai ze regelmatig om.

Stap 5:  Breng ze op smaak met de verschillende kruiden.

Stap 6:  Wanneer ze klaar zijn, leg ze op een stukje keukenpapiertje. Serveer in een kommetje en werk af met een beetje peterselie. 

Serveertip

Heerlijk als hapje bij een slaatje geitenkaas of met een topping van Humus of guacamole. Eventueel kan je ook wat tomaten in fijne blokjes snijden en mengen met wat fijngesnipperde rode ui, sjalot en olijfolie.

Alternatief in de oven

Meng de broodkorsten in een kom. Voeg wat olijfolie en fijn geperste knoflook aan toe. Zorg dat het brood goed de olie heeft opgenomen. Verdeel daarna de stukken op een bakplaat. Bak ze in 30-40min goudbruin op 170°. Smullen maar.

Download hier de fiche.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *