Rabarbersiroop

Kom je deze zomer nog samen met je groep of heb je gewoon zelf zin in een lekkere frisse cocktail? Dan kan je deze Femma-roze aperitief zelf maken & serveren! Er is zowel een non-alcoholische als een alcoholische versie.
De basis van deze twee drankjes is een overheerlijke zelfgemaakte rabarbersiroop!

Wat heb je nodig?

  • 400 gr rabarber
  • 750 ml water
  • 1 citroen
  • 200 gr suiker

Hoe maak je het klaar?

  1. Maak de rabarber schoon en snijd in stukjes
  2. Maak de rabarber schoon en snij deze in stukjes
  3. Breng het water samen met de rabarber aan de kook. Laat dit een 15-tal minuten zachtjes koken zonder te roeren.
  4. Zeef het mengsel en zet het sap opnieuw op het vuur. Breng opnieuw aan de kook.
  5. Voeg vervolgens de suiker en het sap van de citroen toe.
  6. Als de suiker is opgelost, zet je het vuur uit.
  7. Laat de siroop volledig afkoelen voor je ze in een fles in de koelkast bewaart.

Download hier het recept

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *