Pompoentoppers

Het is volop herfst en zo zitten we weer helemaal in het pompoenseizoen. Maar wat kun je er allemaal mee maken?  We verwerken ze in heerlijke gerechten: de ietwat zachte en zoete smaak combineert immers zeer goed met heel wat andere groenten en specerijen.

Laat je verrassen!

Pompoenen komen in allerlei vormen en formaten op de markt.

De winterpompoen is de bekendste. Het vruchtvlees is oranje van kleur en heeft een neutrale smaak. Pompoen wordt vooral verwerkt in soepen, stoofschotels, ovenschotels en chutneys. Hele pompoenen kunnen verschillende weken worden bewaard, eenmaal aangesneden, dient het vruchtvlees snel opgebruikt te worden.

Snijd de pompoen in stukken, verwijder pitten en vlezige draden in de kern. Schil de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken.

Wil je nog meer weten over pompoenen en een heerlijk recept uitproberen, ga dan zeker aan de slag met deze fiche.

Download hier de handleiding en recepten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *