Lasagne van aubergine met champignons

Wat heb je nodig voor 2 personen

  • 2 grote aubergines, in de lengte in plakken van 0,5 cm ge-sneden
  • 2 el olijfolie
  • 40 g verse Parmezaanse kaas, fijn geraspt
  • versgemalen zwarte peper
  • grof zeezout

voor de tomatensaus

  • 1 tl olijfolie
  • 1 ui, fijn gehakt
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • een blik tomatenblokjes
  • een klein blikje tomatenpuree
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl gedroogd basilicum
  • 1/4 tl gedroogde rozemarijn
  • een snuifje gedroogde chilivlokken

voor de vulling

  • 2 tl olijfolie
  • 500 g champignons fijn gehakt
  • 80 g zachte (smeer-bare) geitenkaas 

 Zo maak je het

Leg op een snijplank enkele velletjes keukenpapier en bestrooi met grof zout. Verdeel de aubergines hier bovenop, bestrooi opnieuw met zout en leg er opnieuw keukenpapier overheen. Maak, indien nodig, op dezelfde manier nog een laag aubergines. Eindig met keukenpapier en tot slot een tweede snijplank. Stapel hier nu wat zware borden bovenop, zodat het geheel samengedrukt wordt. Laat 15 minuten staan.

Verwarm intussen de oven voor op 180 °C.
Veeg het zout van de aubergines. Spoel indien nodig met weinig water en dep goed droog met een schone doek. Wrijf de plakken met behulp van je handen in met olijfolie en verdeel ze over een rooster of bakplaat. Plaats 20 minuten in de oven.

Bereid de tomatensaus.
Verhit de olijfolie in een kookpot en roerbak de ui 5 tot 10 minuten. Voeg 1 teentje geperste look toe en bak dit heel even mee. Voeg ook tomatenblokjes en tomatenpuree toe en kruid met basilicum, rozemarijn, peper en zout. Laat de saus op een laag vuurtje sudderen.

Bereid de vulling.
Verhit de olijfolie in een pan en bak de champignons op een hoog vuur. Voeg 1 teentje geperste knoflook, gedroogde oregano en zout en peper toe. Laat de champignons stoven tot ze gaar zijn en eventueel vocht verdampt is. Zet het vuur uit en schep de geitenkaas erdoorheen. Maak per persoon een aparte lasagne. Leg hiervoor twee plakjes aubergine naast elkaar. Schep er wat tomatensaus overheen en leg er opnieuw twee plakjes aubergine bovenop (in de andere richting, loodrecht op de onderste plakken dus). Verdeel er wat van het champignonmengsel over, gevolgd door opnieuw twee plakjes aubergine (nu terug in dezelfde richting als de onderste schijven). Ga door tot de ingrediënten op zijn.

Eindig met een laag-je tomatensaus. Strooi de geraspte Parmezaanse kaas over de lasagnes en plaats ze 20 minuten in de oven. Schep de lasagnes voorzichtig op een bord en serveer met een knapperige, gemengde salade. 

Smakelijk!

Download hier de handleiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *