Gourmetburgers

Deze heerlijke burgers maak je gewoon zelf. Haal wat lekker vlees of vis in huis, paar meergranen broodjes en ga meteen aan de slag.
Heerlijk ‘s avonds voor de buis of als snelle hap op een doordeweekse dag.

Rundburger met blauwe schimmelkaas

Wat heb je nodig voor de burgers?

  • 600 gr rundergehakt
  • 5 eetl. gesnipperde ui
  • 3 eieren
  • 2 eetl. verse thijm
  • peper en zout
  • 3 eetl broodkruim
  • 1 eetl olijfolie
  • 4 meergranen broodjes

Hoe beging je eraan?

  • Verwarm de ovengril voor zodat deze warm wordt.
  • Meng het rundergehakt met de ui, eieren, thijm en broodkruim.
  • Kruid met peper en zout.
  • Vorm 4 dikke burgers en bake deze halfgaar in de olie.

Garnituur

Wat heb je hiervoor nodig?

  • 25 g gezouten boter
  • 3 rode uien
  • 150 g schimmelkaas (bv. Gorgonzola)
  • 1/2 bussel rucola

Hoe beging je eraan?

  • Snij de rode ui in ringen en stoof deze in boter.
  • Verdeel de kaas over de burgers en zet onder de gril om te smelten.

Stel daarna de burger samen. Snij de broodjes in twee en belg met rucola, de burger en de gestoofde ui.

Download hier meer recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *