Glutenvrije brownie

Zin in een verse brownie met lekkere chocolade? Met dit recept is het heerlijk genieten en bovendien zeer snel gemaakt.

Wat heb je nodig?

  • 250 g zwarte bonen, uitgelekt
  • 2 el kokosbloesemsuiker
  • 1 tl kaneel
  • 2 flinke el rozijnen
  • 3 eieren
  • een snufje zout
  • 4 el kokosolie
  • 2 el amandelmelk
  • het merg van 1 vanillepeul
  • 200 g pure chocolade
  • 1 el rauwe cacaopoeder
  • 100 g walnoten

Zo maak je het

Doe de bonen in de keukenmachine en maal ze fijn. Voeg geleidelijk de eieren en derozijnen toe en mix alles tot een fijne massa.

Smelt in een pannetje op laag vuur 100 g chocolade met 2 flinke eetlepels kokosolie.

Schenk de chocolade in een kom en voeg het bonenmengsel en de amandelmelk toe.

Breng het beslag op smaak met de kaneel, de vanille en de suiker. Een klein snufje zout haalt alle smaken nog eens extra op.

Schep voorzichtig wat grof gehakte walnoten door je beslag, maar leg enkele walnoten apart om straks als decoratie te gebruiken.

Bekleed een rechthoekige of vierkante bakvorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180°C.

Schenk het beslag voorzichtig in de vorm en plaats die ongeveer 30 minuten in het midden van de oven.

Terwijl de brownies in de oven staan, ga je aan de slag met een chocoladetopping die altijd lukt!
Smelt 2 flinke eetlepels kokosolie met 100 g pure chocolade.
Voeg voor een extra cacaoboost eventueel nog 1 el rauwe cacaopoeder toe. Smelt alles op laag vuur tot een donkere chocolade-saus. Blijf goed roeren! Schenk de saus over de brownies terwijl ze nog in de vorm zitten.

Decoreer met de walnoten en grof zeezout.

Download hier de handleiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *