Eén pan, één gerecht

Deze gezonde versie van de rijst, kip en curry is ideaal om snel een maaltijd op tafel te toveren. Bovendien heb je er achteraf ook niet veel afwas aan. Want van drie potten (1 voor de rijst, voor de kip en 1 voor de currysaus) gaan we naar 1. Ideaal toch?

Wat heb je nodig?

  • 250 gram rijst
  • 500 gram kippendijfilet
  • 4 rode paprika’s
  • 250 gram erwten (diepvries)
  • 3 eetlepels currykruiden
  • 1 bouillonblokje

Hoe maak je het?

Snij de kippendijfilet en de paprika’s in hapklare stukken. Zet een grote pot op het vuur en laat warm worden op een middelhoog vuur.

Voeg een scheutje olijfolie toe en bak de stukjes kip in een tweetal minuten rondom bruin. Het is niet erg als ze vanbinnen nog niet helemaal gaar zijn.

Voeg de currykruiden toe en bak 3 minuten mee tot de kruiden heerlijk gaan ruiken.

Voeg dan de rijst toe en 500 ml water (afhankelijk van het type rijst iets meer of minder, hou het tijdens het koken een beetje in de gaten), samen met alle andere ingrediënten.

Breng aan de kook en draai dan het vuur laag. Vergeet niet om af en toe te roeren.

Laat sudderen gedurende ongeveer 15-20 minuten tot de rijst gaar is en al het water verdampt is.

Roer af en toe door de mengeling zodat er niets aan de bodem gaat kleven.

Dien zo op of werk af met wat extra ananasblokjes of wat grofgehakte pindanoten.

Download hier de handleiding

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *