Limonades, verfrissend en fruitig

Vanaf nu maken we onze limonades toch gewoon zelf. Niets zo fijn als op een fijne zomerdag verfrissing te vinden in deze heerlijke drankjes. Het is ook echt niet moeilijk.

De basis van een limonade is een siroop. Vervolgens wordt voor een limonade een zuurtje toegevoegd. Dit kan citroensap, limoensap, pompelmoessap, sinaasappelsap zijn, maar ook bijvoorbeeld zuurtje op basis van rabarber, cranberries.

Die siroop wordt vervolgens aangelengd met water, vaak spuitwater of sodastream.

Maak een grote hoeveelheid siroop met een zuurtje en bewaar die in de koelkast of diepvries. Zo kun je telkens opnieuw limonade maken.

Onmisbaar bij limonade zijn ijsblokjes. Een limonade is het lekkerst als hij ijskoud gedronken wordt.  Maar denk eraan, ijsblokjes lengen ook weer de limonade aan.

Werkbeschrijving en recepten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *