Stappen die (ver)tellen

100 jaar KAV/Femma

Op 27 oktober 2020 vierde Femma (tot 2012 KAV) haar honderdste verjaardag! Een bijzondere gebeurtenis die zichtbaar en tastbaar maakt hoe belangrijk onze vrouwenbeweging is voor duizenden vrouwen. We hebben doorheen de geschiedenis een stempel gezet op de emancipatie en ontplooiing van de vrouw. Onze strijd voor leefbare en evenwichtige arbeidsomstandigheden is vandaag nog razend actueel. We hebben grote stappen gezet. 

Stappen die tellen!  

De werking van de Femmagroepen vandaag ziet er uiteraard  anders uit dan vroeger. De vorm veranderde, maar de essentie blijft: vrouwen in hun vrijetijd samenbrengen voor ontmoeting, vorming, cultuur en maatschappelijke actie. De organisatie Femma blijft zich inzetten voor een samenleving zonder structurele machtsongelijkheid tussen vrouwen en mannen. Een samenleving die rechtvaardig en solidair is, waarin iedereen meetelt.  

Redenen genoeg om fier te zijn op 100 jaar Femma.

Femma lokaal vieren

Hoe kan je dit zelf doen?

Om lokaal te kunnen vieren ontwikkelden we vorig jaar het concept ‘Stappen die (ver)tellen:

Een wandeling met een zestal stopplaatsen die iets vertellen over mijlpalen uit onze geschiedenis die tevens richting geven aan onze toekomst.

De materialen die Femma voor deze wandeling ontwikkelde stellen we jullie graag ter beschikking. Wie weet kan je ermee aan de slag gaan met jouw eigen Femmagroep.

Ga je zelf aan de slag, dan kan je de wandelboekjes (zolang de voorraad strekt) aanvragen via jouw groepscoach.

Veel wandelplezier!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *