Een corsage voor 100 jaar Femma

Kom jij, beste Femma-vrijwilliger naar één van onze ‘Stappen die (ver)tellen’. Maak van deze uitstap een echt feest. Wij nodigen graag al onze vrijwilligers uit om een corsage te maken en op te spelden naar de ‘Stappen die (ver)tellen’.

Wij willen deze corsages graag samenbrengen en ze op andere momenten tonen. We grijpen die momenten aan om de waarde van Femma tastbaar en zichtbaar te maken. De waarde zit in de betekenis die Femma gehad heeft en nog heeft voor duizenden vrouwen, voor de lokale samenleving (parochies, gemeenten) én niet in het minste de impact die zij hadden en hebben op de samenleving. Mogen we jou vragen om de corsage na de wandeling te prikken op een letter van Femma. Elke provincie krijgt een letter. Wij brengen deze letters samen en tonen de verbondenheid van alle Femma-vrouwen doorheen de provincies.

Maar vind je het spijtig om je corsage achter te laten, dan kun je misschien een 2de maken.

Download hier de handleiding

We vertrekken van eenzelfde formaat: nl. in karton een vierkantje van 6 x 6 cm of een cirkel met doorsnede 6 cm. Op de achterkant bevestigen we een brochespeldje. Die kun je vastnaaien of vastkleven met behulp van een stukje vilt. Je brengt het speldje aan,  nadat je de corsage hebt gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *